جستجوی
پیشرفته

درمان دیسک کمر با پی آر پی (PRP)

درمان دیسک کمر با پی آر پی

دیسک کمر و گردن نقش تشک های بادی را بین مهره ها دارند تا مهره ها بتوانند به راحتی حرکت کنند.دیسک ها قوام ژله ای دارند که بسیار مستعد ساییدگی مهره کمر و پارگی ناشی از افزایش سن یا صدمات می باشند. دیسک های ضعیف شده به دلیل سن یا ضربه، دچار برآمدگی یا پارگی میشوند که موجب فشار بر روی ریشه های عصبی نخاعی شده که میتوانند درد شدید در گردن و دستها یا کمر و پاها ( درد سیاتیک ) ایجاد کنند که به این حالت فتق دیسک گردن یا کمر می گویند. این عارضه‌ به مرور به بافت آسیب می‌زند و غالباً منجر به آسیب دیدگی یا دردی می‌شود که در بدن منتشر می‌گردد. پلاسمای غنی‌شده با پلاکت (پی آر پی) انقلاب جدید در درمان بیماری‌های تحلیل ستون فقرات و گردن است. در درمان دیسک کمر با پی آر پی از خون خود بیمار استفاده می‌شود.

خون شما حاوی پروتئین‌های بیواکتیوی است که فرایند بهبودی را در تسریع کرده و مدیریت می‌کند و شما پس از تزریق آن می‌توانید به فعالیت‌های عادی خود ادامه داده و نیاز به بستری شدن ندارد. درمان دیسک کمربا پی آر پی میتواند از موثرترین روش ها در درمان دیسک کمر باشد.

درمان دیسک کمر با پی آر پی 1
علت و عوامل خطر دیسک کمر

افزایش سن: فرسوده شدن و ساییدگی تدریجی که از افزایش سن ناشی می شود می تواند احتمال دیسک کمر را افزایش دهد.
چاقی و اضافه وزن
جنسیت: فتق دیسک در مردان بیشتر اتفاق می افتد.
وضعیت بد بدن در وضعیت های مختلف: فعالیت‌های مکرر وارد کننده فشار و کشش بیش از اندازه به کمر-بلند کردن اشیاء به صورت نادرست-ایجاد فشار ناگهانی بر روی ستون فقرات حتی اگر فشار کم-استعمال دخانیات و سیگار کشیدن: استعمال دخانیات رسیدن اکسیژن به دیسک را کاهش می‌دهد و فرسایش و تحلیل دیسک سریع‌تر می‌شود.
سبک زندگی بدون تحرک: انجام ورزش های غیراصولی و سنگین مانند فوتبال و …-رانندگی در مسافت های طولانی با ماشین سنگین یا با صندلی نامناسب-نشستن یا ایستادن طولانی مدت-خم و راست شدن مکرر-لرزش ایجاد شده در بدن برای مثال هنگام کار با تراکتور و غیره

علائم دیسک کمر

علائم دیسک کمر شامل: درد موضعی در ناحیه دیسک کمر-درد انتشاری در پاها که میتواند یکی از علائم دیسک کمر باشد.-ناتوانی یا گرفتگی در پاها به خصوص درد در پشت زانوها-بی-حسی و ضعف عضلانی-گزگز و مورمور شدن، خواب رفتن پاها-سوزش عضلات-سوزش و درد در ناحیه کف پا.
ضعف عضلات در ناحیه کمر و شکم منجر به ضعف در دیسک شده و بر اثر حادثه ممکن است جابجا شود و با ایجاد فشار بر روی اعصاب میتواند منجر به کمردرد، درد ساق پا و ران و غیره شود.
دیسک کمر میتواند منجر به درد شدید در ناحیه کمر شود، البته در موارد مزمن ممکن است این درد وجود نداشته باشد و فقط فرد علائمی مانند درد باسن و درد ساق و کناره پا را تجربه کند.

 

پی آر پی دیسک کمر

درمان دیسک کمر با پی آر پی برای بیمارانی که از فتق دیسک فقراتی و درد پایین کمر مزمن رنج می‌برند زمانی توصیه می‌شود که گزینه‌های مدیریت محافظه کارانه مانند محدودیت فعالیت، داروها، فیزیوتراپی ، درمان کایروپرکتیک و تزریق استروئید شکست خورده است یا هنگامی که تنها گزینه دیگری عمل جراحی است. پلاسمای غنی از پلاکت، که معمولاً “PRP” نامیده می‌شود، خون انسان است که گرفته شده و جدا می‌شود و غلظت پلاکت‌ها را بالاتر از ارزش‌های طبیعی تولید می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که عوامل رشدی که توسط پلاکت‌ها منتشر می‌شوند، سلول‌های جبرانی را احیا می‌کنند و ممکن است ترمیم بافت را افزایش دهند و به بهبود بافت نرم سرعت می‌دهند. درمان پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) اغلب می‌تواند کمر درد مزمن را پایان دهد.

مزایای تزریق پی آر پی

مزایای درمان پلاسمای غنی از پلاکت (درمان درد با PRP):

زمان نقاهت کوتاهتر در مقایسه با جراحی-عدم نیاز به بیهوشی-روش درمانی طبیعی تر-افزایش عملکرد و دامنه حرکت-راه حل مؤثر برای جلوگیری یا به تأخیر انداختن جراحی-بهبود تسکین درد و کاهش التهاب

"</p

فرایند تزریق پی آر پی( جهت درمان دیسک کمر با پی آر پی)

برای تزریق پی آر پی، خون از یکی از سیاهرگ‌های دست گرفته شده و در دستگاه سانتریفیوژ قرار داده می‌شود. پلاکت از اجزای دیگر خون جدا می‌شود. پلاکت‌ها با خون اولیه ترکیب می‌شود تا اثر آن افزایش یابد و سپس در ناحیه آسیب‌دیده یا دردناک تزریق می‌شود. زمانی که پس از چند هفته، بهبودی حاصل شد، درد کاهش می‌یابد. خون با استفاده از تجهیزات پیشرفته تجزیه شده و پلاسمای آن برداشته شده و با پلاکت ترکیب می‌شود. خون فراوری‌شده در ناحیه آسیب‌دیده با کمک فلوروسکوپ یا هدایت اولتراسونیک تزریق می‌شود.

آمادگی قبل از تزریق پی آر پی

فرایندهایی که قبل از تزریق پی آر پی انجام می‌شوند عبارتند از:

مصرف داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن یا آسپرین یا داروهای مخصوص درمان آرتروز مانند سلبرکس را از یک هفته قبل از درمان متوقف کنید. البته ممکن است مصرف آسپرین 81 میلی گرمی در دوز پایین مانعی نداشته باشد.
از دو تا سه هفته قبل از درمان درد با پی آر پی از مصرف داروهای کورتیکو استروئید خودداری کنید.
از 5 روز قبل از درمان، داروهای ضد انعقاد مصرف نکنید. برای تغییر برنامه مصرف دارو حتماً با پزشک مشورت کنید.
روز قبل از درمان مایعات فراوان بنوشید.

مراقبت های بعد از پی آر پی کمر(بعد از درمان دیسک کمر با پی آر پی)

پس از تزریق پی آر پی التهاب، درد و ورم موقتی ایجاد می‌شود. غالباً از بیمار خواسته می‌شود که چند روزی را استراحت کند تا به مفصل تزریق شده فشار نیاورد. همچنین پزشک به بیمار توصیه می‌کند که پس از تزریق:

مسکن ضدالتهابی مصرف نکند، پزشک مسکن مناسب را تجویز خواهد کرد.
روزانه چند بار، هر بار به مدت 20 ـ 10 دقیقه کمپرس سرد روی موضع قرار دهد تا درد و ورم کاهش یابد. البته برخی پزشکان کمپرس گرم را توصیه می‌کنند.
از چوب زیر بغل استفاده کند و برای محافظت و بی‌حرکت نگه داشتن مفصل تزریق شده بریس و یا آتل ببندد.

عوارض تزریق پی آر پی
عوارض پی آر پی عبارت است از:

عفونت-آسیب دیدگی عصبی-درد در محل تزریق-آسیب بافت-هزینه پی آر پی کمر

در برآورد قطعی هزینه ی تزریق PRP در شانه پارامترهایی نظیر: شدت و وسعت آسیب دیدگی-نوع آسیب دیدگی-مقدار PRP تزریقی-دستمزد پزشک متخصص و… دخیل هستند.

چند جلسه فیزیوتراپی برای دیسک کمر لازم است؟

در فانتوم طب کمربند طبی مورد نظر خودتونو انتخاب کنید.

  • اشتراک گذاری:

دیدگاه خود را درج کنید


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in Unknown on line 0